Per APAPMA

Que la COVID-19 no acabi amb el nostre entorn

Publicat el 21/09/2020

COVID-19

Malauradament durant els darrers mesos tot el món s’ha vist immers en una pandèmia mundial, la COVID-19.

Aquesta terrible pandèmia ens ha provocat una multitud de canvis a les nostres vides, en l’àmbit sanitari, familiar, laboral, relacional, i un llarg etcètera.

I un d’aquests canvis han estat les mesures protectores per assegurar-nos una certa seguretat sanitària quan sortim al carrer, anem a treballar, a comprar o ens desplacem.

De totes les mesures de seguretat preses les més escampades i més usades són els guants de plàstic i les mascaretes.

Les mascaretes són avui en dia obligatòries en quasi tots els ambients, excepte en nuclis familiars i altres excepcions. En llocs molt específics s’utilitzen mascaretes professionals i d’un sol ús, però amb els coneixements actuals, en ambient no mèdics, podem utilitzar-me de roba o altres materials que es poden netejar/reutilitzar.

Quant als guants de plàstic, en un primer moment eren, sinó obligatoris, del tot recomanables pel desconeixement que es tenia sobre el sistema de propagació de la COVID-19. Però ara, mesos després, ja amb molta més informació no són necessaris. En el “Decret del 9-6-2020 de declaració parcial de la fi de la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia del SARS-CoV-2″, publicat al BOPA, en el seu Article 2.”Derogació de les mesures excepcionals decretades per la crisi sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2”, deixen sense efecte la necessitat d’utilitzar guants de plàstic com a sistema de protecció enfront del SARS_COV-2 o conegut com a COVID-19.

Per tant ja no és necessari el seu ús, i amb rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó ja és suficient. O l’ús de gels desinfectants.
Penseu que la utilització massiva de guants de plàstic i mascaretes d’un sol ús està portant a un gran impacte mediambiental quan aquest son llençats o acaben en el medi ambient. Sent un problema a Andorra i a la resta de països.

Slider image
Slider image
Slider image

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
APAPMA

APAPMA

Entitat civil fundada el 1989, que te per objectiu la protecció del medi ambient, les plantes i els animals, com així la salut publica.

Utilitzem cookies per a millorar la teva experiència. Entenem que hi estas d'acord si continués navegant