Resultat d'imatges de acord feda endesa facebook

 

 

Solament un 33%

La representació impecable, però la realitat discutible.

L’acord entre FEDA i Endesa garanteix que a partir del 1 de gener del 2021 el 33% de l’energia importada serà d’origen renovable. Però segons dades de Red Eléctrica d’España, l’any passat el 36.8% de l’electricitat generada a España ja era renovable.  A mes aquest contracte expirarà al 2030, quan a Espanya el Pla Nacional Integrat 2021-2030 d’Energia i Clima estableix l’objectiu de que el 74% de electricitat demanada pel país haurà de ser de fonts renovables.

https://www.energias-renovables.com/panorama/solo-un-33-de-la-electricidad-que-20200123

 

Sembla que l'acord podria haver anat molt mes enllà.

Llastima, un cop mes hauriem pogut anar mes enllà de quedar-nos amb el gran grup. 

Com l'anterior acord amb EDF, companyia francesa catalogada com a REALMENT DOLENTA en respecte a l'origen net de la seva electricitat. 

https://www.guide-electricite-verte.fr/


Des d’APAPMA on vous invite a participé de c’est Nuit des idées organise pour l’Ambassades de France dans le cadre de la Saison culturelle de France en Andorre.

 

Bonjour,

 

Dans le cadre de la Saison culturelle de France en Andorre, l’ambassade de France organise le jeudi 30 janvier une soirée sur le thème « Urgence climatique : agir en responsabilité ». 

Au cours de cette Nuit des Idées, ateliers, débat et projection inviteront le public, toutes générations confondues, à échanger avec des spécialistes français et andorrans sur la question des équilibres écologiques. 

 

Nous avons le plaisir de vous convier à vous joindre à cette fête de la pensée, animée par la journaliste, ex-présidente de la Fondation Nicolas Hulot, Audrey Pulvar.

 Programme NDI.jpg

 

 

 


Resultado de imagen de teleferic carroi

 

Ja fa ara molt, molt de temps; en una llunyana galàxia...

No! Sinó aquí mateix, en el nostre país i a la nostra estimada parròquia d’Andorra la Vella ens varen fer la mateixa proposta:

 

¡Construir un telefèric que anés des d’Andorra fins al cim del pic de Carroi!

 

Durant el mandat de les aleshores Cònsol de la parròquia, la Honorable Sra. Rosa Ferrer, els responsables del projecte de l’empresa interessada (Doppelmayr), en construir el telefèric ens van convidar a conèixer la seva proposta.

Evidentment, com a responsables de la nostra associació estàvem interessats en saber en que consistia tot el projecte; i ens vam reunir en les oficines de l’empresa a Encamp.

 

La sorpresa va ser que, malgrat tractar se d’un projecte d’aquesta magnitud, no hi havia una solució a tots els problemes que nosaltres veiem i els anàvem exposant.

El primer que nosaltres vàrem exposar es que les característiques de la tartera de la muntanya de Carroi son, com tothom sap i s’ha pogut comprovar malauradament en varies ocasions, mes que inestables.

I això ha provocat la necessària i multimilionària inversió en mesures protectores per evitar esllavissades que posin en perill multitud de construccions i persones, al peu de dita muntanya.

Junt amb l’absència d’estudis geològics reals del terreny, almenys aleshores, vàrem constatar que tot el projecte sols era un globus sonda per a testar la nostra possible oposició a aquesta faraònica obra.

La seva proposta consistia en fer la sortida a les planes de Santa Coloma (Borda Mateu) amb arribada al costat de l’antena del pic del Carroi, intentant no “molestar” gaire al gall de bosc, espècie protegida, que te una zona de reproducció allí mateix. També argumentaven que aquesta disposició es la que menys afectaria als vols d’helicòpter en la vall central.

Posteriorment, també ens vam reunir a casa Comuna amb la Honorable Sra. Consol, qui va descartar el projecte a falta d’un inversor privat que assumís tota la despesa.

 

¡Com aleshores, continuem oposats a la construcció d’aquesta i de qualsevol obra que malmeti encara mes l’únic recurs natural que tenim: el nostre medi ambient, la nostra natura!

Sobretot per la manca de legislació que el protegeixi. A
Andorra des de fa mes d’un decenni portem denunciant a l’administració i als nostres polítics la manca d’una llei d’impacte ambiental d’estàndards europeus.

 

Com tothom sap, el diferencial de preus amb el nostre entorn es cada dia mes menut; i aquest no pot esser l’únic atractiu per a fer venir persones que estiguin disposades a fer despesa i crear riquesa a Andorra.

Si algú necessites encara mes “raons”, a part de les evidents (i creiem que no fa falta exposar-ne d’altres) de conservació de la Natura, els convidem a pensar en la frase següent:

¿Quins son els atractius que volem oferir com a país turístic?

 

En tenim forces encara: paisatge, neu amb molt bones instal·lacions, excel·lent gastronomia, allotjaments de primera, cultura, monuments extraordinaris, accés fàcil a la natura, etc.

 

I, per sobre de tot una qualitat extraordinària de tot el teixit humà, amb una excel·lent preparació i professionalitat en la major part dels casos.

 

¿Volem posar en perill aquest (i únic) recurs que tenim, malmetent un cop mes la nostra natura, el nostre paisatge?

 

¿No seria mes intel·ligent pensar entre tots com potenciar aquest atractiu que ens queda sense continuar amb obres faraòniques que aporten guanys immediats a alguns hipotecant el futur de tots?

 

Per tot lo anterior, i per la manca de legislació que permeti complir amb l’article 31 de la nostra constitució, i per tant vetllar per l’interès nacional de tots i sobretot de les generacions futures hem de dir:

NO AL TELEFÈRIC DE CARROI!

 


 

medium_KPMG_0.jpg

 

 

En relació a l'afer del forn incinerador, en data d'avui, el Tribunal Constitucional ens ha notificat la sentència de data 11 de novembre del 2019, mitjançant la qual ha decidit estimar el nostre recurs d'empara, reconeixent que tant la Batllia, com el Tribunal de Corts, com el Tribunal Superior de Justícia ens havia vulnerat el nostre dret fonamental d'accés a la jurisdicció. Igualment el Tribunal Constitucional ordena retrotreure les actuacions per tal que la Batllia accepti a tràmit la querella que vam presentar en data 15 de febrer del 2018.

 

Amb aquesta decisió, esperem que finalment la Batllia procedeixi a investigar els fets que vam denunciar en la nostra querella, per tal de poder esbrinar amb detall les circumstàncies que van envoltar la construcció del forn incinerador i que es puguin depurar les eventuals responsabilitats penals.

 

 

Carles Iriarte

President d'APAPMA


Ús fem arribar el tríptic de la fira animalista d'aquest dissabte

Esperem que en gaudiu molt ;) 

 

Adjunt trobareu l'arxiu del tríptic per a que us el pugueu descarregar i portar amb vosaltres :)

Trip-Fira-Anim-2_1.png

 

Trip-Fira-Anim-1.png


Butlletí APAPMA

TECOB

logoGirgola.jpg

colom_0_0.jpg
jocnet_0.jpg
runa_0.jpg