Per APAPMA

Minimització dels residus

Publicat el 11/04/2020

Residus

Sempre hem sentit a parlar de les tres R; Reduir, Reutilitzar i Reciclat

Avui en dia podríem dir que les tres R són importantíssimes però que pren de mes en més importància la primera R de reduir, que podríem reanomenar com a M, la M de minimització de residus.

La situació actual en l’àmbit mundial on la Xina i altres països asiàtics han tancat les seves fronteres a la importació/exportació de paper per reciclar ens ha deixat a Andorra amb la quasi impossibilitat de gestionar el nostre paper/cartó recollit selectivament.

Això ens ha de fer reflexionar en què la nostra societat, com les veïnes, amb la recollida selectiva i posterior reciclatge ens havíem desentès de la R de reduir. La comoditat i la societat de consum en i havien ajudat.

Ara, avui, pren cada cop amb més força la importància de no produir residus, si no els produïm, no els hem de recollir selectivament, ni reutilitzar ni reciclar.

I tu com ho pots fer o com pots ajudar?

Doncs senzillament escollint productes sense embalatges, o que en tinguin un mínim, Utilitza carmanyoles o bosses alimentàries per anar a comprar i/o per portar el dinar o berenar. Elimina de la teva cistella de la compra tots aquells productes d’un sol ús.

Sembla poca cosa, però amb tant poc minimitzaràs molt més del que penses.

El futur dels residus no passa per com els tractarem, passa per a no produir-los.

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en whatsapp
APAPMA

APAPMA

Entitat civil fundada el 1989, que te per objectiu la protecció del medi ambient, les plantes i els animals, com així la salut publica.

Utilitzem cookies per a millorar la teva experiència. Entenem que hi estas d'acord si continués navegant